fbpx

Kultur

Kultur

Kultur har alltid vært sentralt i alt vi gjør i NNL

”Kultur spiser strategi til frokost” er et ofte brukt begrep når man snakker kulturens betydning i en virksomhet. Og det er ikke uten grunn.

Mens strategier er noe som vanligvis vedtas i ledergrupper og styrer, er organisasjonskulturen et produkt av felles normer, verdier og virkelighetsoppfatninger som utvikles gjennom langvarig samhandling.

En strategi kan med letthet legges i skuffen, men kulturen er vanskelig å overse, da den som oftes kommer til uttrykk i medarbeidernes handlinger og holdninger til jobben.

Om spriket mellom strategien på den ene siden og kulturen på den andre er for stort, ender det som regel med at strategien taper.

Vår erfaring er at et arbeid med bedriftskultur må henge sammen med verdigrunnlaget for virksomheten, din adferd som leder og evne til å i praksis handle ut fra virksomhetens uttalte verdier. Dine medarbeidere må oppleve at du som leder faktisk gjør det du og selskapets verdigrunnlag sier du skal gjøre.

Som leder kan du ikke forvente at de ansatte følger strategiene dine og er gode representanter for virksomhet din, om ikke du selv er den beste “kulturministeren” du kan være.

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.