fbpx

Om NNL

Vår historie

1985 - året hvor ideen om Nordnorsk Lederutvikling ble til.

Det hele startet med banksjef Erik Schilbreds drøm om å samordne ressursene som fantes innenfor ledelsesfaget i Nord-Norge. Tanken var å etablere et tilbud med det beste fra norsk og internasjonal ledelsesutvikling, og samtidig være tilpasset og forankret i karaktertrekk man fant i nordnorske virksomheter. Bankens toppsjef likte ideen, og i juni 1985 inviterte Tromsø Sparebank ledere fra undervisnings- og forskningsinstitusjoner og flere større virksomheter i landsdelen for å drøfte saken. Dette resulterte i at man bestemte seg for å igangsette et prosjekt for få spørsmålet nærmere utredet, med et prosjektstyre bestående av Odd Jarl Borch (Bodø), Helge O. Larsen (Tromsø), Pål Markusson (Alta) og Erik A. Schilbred (Tromsø).

Prosjektutredningen ble godt mottatt av oppdragsgiverne, og 10.juni 1986 ble Stiftelsen Nordnorsk Lederutvikling etablert. Interessen var stor og 34 stiftere var med. Blant annet de tre fylkeskommuner, Universitetet, distriktshøgskolene samt flere kommuner, banker og større bedrifter i landsdelen. Som første styre ble følgende valgt: Vebjørn Fagernes (formann, Tromsø), Andreas T. Anderssen (Tromsø), Håkon Arntzen (Harstad), Stein Johannessen (Bodø), David Mannes (Vadsø), Pål Markusson (Alta), Gorm Rosnæss (Mo). Senere ble Ulf H. Hallan ansatt som seniorkonsulent/programleder og Erik Schilbred konstituert som direktør i en periode inntil Hallan overtok denne stillingen.

Hovedprogrammet var og er fortsatt bærebjelken i NNL. Etter det aller første programmet var tilbakelagt konkluderte styret i sin årsmelding med at «erfaringene var meget gode, og videre at vi har nådd målsetningen om å skape et topplederprogram av høy kvalitet». I dag, over 30 år etter, har slagordet «Du må ha vært der for å forstå» blitt en klassiker av deltakere som har vært gjennom Hovedprogrammet.

NNL- ånden er fortsatt sterk og sentral

En av suksesskriteriene for at NNL har blitt et anerkjent miljø innen ledelse er et sterkt fokus på å skape troverdighet innen fagområdet ledelse. Vi har vært tro på at det å utvikle noe eget, basert på egne erfaringer og tilpasset den enkelte bedrift er det som fungerer.

For oss er ikke lederutvikling noe som skjer på et kurs, med ved arbeid i bedriften og med hvert enkelt menneske. Vi tenker helhet, vi er tro mot en balansegang mellom prosess og struktur. En oppskrift som krever tid og modning for å fungere og utvikles.

NNL har alltid lagt vekt på godt materiell og metoder som fungerer i praksis. Med aktivitetsbasert pedagogikk tar vi utgangspunkt i deltakernes egen erfaring og aktuelle lederhverdag. Vårt arbeid er befestet i verdibasert ledelse og bygger på humanistiske idéer.

Fra å være en stiftelse med 2 ansatte i 1986, har vi i dag 16 ansatte. Med svært erfarne medarbeidere er vi blant Norges sterkeste fagmiljø innen ledelse. I 32 år har vi arbeidet med å fremme, tilrettelegge og drive lederutvikling over hele landet. Tusenvis av ledere har gjennom disse årene tatt seg tid til å fordype seg i sitt fag – ledelse – gjennom våre programmer.

For oss er god ledelse å skape en verden folk gjerne vil tilhøre. Vi tenker at ledelse er et håndverk. Du blir ikke en god leder bare av å sitte på skolebenken og lese god ledelseslitteratur. Godt lederskap kommer med erfaring, og erfaring kommer gjennom øvelser, prøvelser, refleksjon, vurdering, læring og nye erfaringer. Underveis for å bli en mester i ledelse, lærer vi først og fremst gjennom handling og stadig evaluering av vår praksis – alene og sammen med andre.

Kultur og opplevelse har alltid vært viktig i våre programmer. Vi byr på spennende og overraskende programopplevelser, og legger til rette for gode møteplasser og aktiviteter. All vår aktivitet skal farges av gode opplevelser og høy faglig kvalitet i samspill mellom og nærheten til kultur og natur.

Nettverkstanken har vært sentral i NNL helt siden det første Hovedprogrammet ble gjennomført i 1988. Vi legger til rette for at ledere kan samles om det de har felles.

Gjennom årenes løp har NNL-nettverket vokst seg stort og landsomfattende, og bygger på relasjoner etablert gjennom Hovedprogrammet, Ledelse i Front og Opptur. Mange kull og grupper møtes regelmessig til sosiale og faglige sammenkomster og studiereiser også etter endt program.

– det begynner når det slutter!

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.