Om NNL

Vår historie

1985 - året hvor ideen om Nordnorsk Lederutvikling ble til.

Det hele startet med banksjef Erik Schilbreds drøm om å samle nordnorske ressurspersoner innen ledelse. Han så for seg et tilbud som tok vare på det beste i norsk og internasjonal ledelse, samtidig som det var tilpasset de spesielle karaktertrekk man fant i næringslivet her nord. Interessen for å være med på etableringen var upåklagelig, 10.juni 1986 var 34 pionerer representert på stiftelsesmøte. Nordnorsk Lederutvikling var et faktum.

Hovedprogrammet var og er fortsatt bærebjelken i NNL. Etter det aller første programmet var tilbakelagt konkluderte styret i sin årsmelding med at «erfaringene var meget gode, og videre at vi har nådd målsetningen om å skape et topplederprogram av høy kvalitet». I dag, over 30 år etter, har slagordet «Du må ha vært der for å forstå» blitt en klassiker av deltakere som har vært gjennom Hovedprogrammet.

NNL- ånden er fortsatt sterk og sentral

En av suksesskriteriene for at NNL har blitt et anerkjent miljø innen ledelse er et sterkt fokus på å skape troverdighet innen fagområdet ledelse. Vi har vært tro på at det å utvikle noe eget, basert på egne erfaringer og tilpasset den enkelte bedrift er det som fungerer.

For oss er ikke lederutvikling noe som skjer på et kurs, med ved arbeid i bedriften og med hvert enkelt menneske. Vi tenker helhet, vi er tro mot en balansegang mellom prosess og struktur. En oppskrift som krever tid og modning for å fungere og utvikles.

NNL har alltid lagt vekt på godt materiell og metoder som fungerer i praksis. Med aktivitetsbasert pedagogikk tar vi utgangspunkt i deltakernes egen erfaring og aktuelle lederhverdag. Vårt arbeid er befestet i verdibasert ledelse og bygger på humanistiske idéer.

Fra å være en stiftelse med 2 ansatte i 1986, har vi i dag 16 ansatte. Med svært erfarne medarbeidere er vi blant Norges sterkeste fagmiljø innen ledelse. I 32 år har vi arbeidet med å fremme, tilrettelegge og drive lederutvikling over hele landet. Tusenvis av ledere har gjennom disse årene tatt seg tid til å fordype seg i sitt fag – ledelse – gjennom våre programmer.

For oss er god ledelse å skape en verden folk gjerne vil tilhøre. Vi tenker at ledelse er et håndverk. Du blir ikke en god leder bare av å sitte på skolebenken og lese god ledelseslitteratur. Godt lederskap kommer med erfaring, og erfaring kommer gjennom øvelser, prøvelser, refleksjon, vurdering, læring og nye erfaringer. Underveis for å bli en mester i ledelse, lærer vi først og fremst gjennom handling og stadig evaluering av vår praksis – alene og sammen med andre.

Kultur og opplevelse har alltid vært viktig i våre programmer. Vi byr på spennende og overraskende programopplevelser, og legger til rette for gode møteplasser og aktiviteter. All vår aktivitet skal farges av gode opplevelser og høy faglig kvalitet i samspill mellom og nærheten til kultur og natur.

Nettverkstanken har vært sentral i NNL helt siden det første Hovedprogrammet ble gjennomført i 1988. Vi legger til rette for at ledere kan samles om det de har felles.

Gjennom årenes løp har NNL-nettverket vokst seg stort og landsomfattende, og bygger på relasjoner etablert gjennom Hovedprogrammet, Ledelse i Front og Opptur. Mange kull og grupper møtes regelmessig til sosiale og faglige sammenkomster og studiereiser også etter endt program.

– det begynner når det slutter!

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.