fbpx

Vi ble «tatt på senga» for et år siden, men har stått opp for lengst…

Vi ble «tatt på senga» for et år siden, men har stått opp for lengst…

-Hvordan går det med deg - og hvordan går det med NNL?

Av: Kristin Kristensen

Det et to spørsmål jeg har fått ofte gjennom det siste året. Folk bryr seg og ønsker å forsikre seg om at det går bra! Tiden vi nå er inne i, har gjort noe med oss. Gjort oss mer oppmerksomme på hverandre. Kraften i samholdet, omsorgen og omtanken for hverandre har blitt styrket. Selv om vi på et vis har blitt tvunget til å holde større fysisk avstand, har vi samtidig kommet nærmere hverandre. Mitt klare inntrykk er vi har begynt å se hverandre på nytt. Klarere og med et inderlig ønske om å hjelpe hverandre gjennom denne krevende tiden. Akkurat det har for meg vært godt å kjenne på. Det har gitt meg ny energi og pågangsmot. Jeg har blitt overbevist om at vi kommer styrket ut av dette når samfunnet åpner opp igjen og vi er tilbake til en mer normal tilstand. Vi kommer til å sette enda større pris på hverandre og den friheten vi har. Vi kommer til å bli mer takknemlige. Og ikke minst – kraften i samholdet og kjærligheten mellom oss, kommer vi til å kjennes langt tydeligere. Tror jeg.

NNL har i over 30 år levd av å utvikle grupper og enkeltmennesker. Nærhet og personlig kontakt har vært viktige verktøy for å lykkes med vårt oppdrag. I dette har også klemmen stått sentralt. Den har ofte vært god å kjenne på, både for oss i NNL og for våre kunder. Den har alltid vært der når vi har møttes igjen etter lang tids fravær fra hverandre. Og den har vært der i både medgang og motgang underveis i program. Svært mange av våre kunder opplever nok at klemmen har vært en sentral bestanddel av NNL sitt DNA. En bestanddel som nå i ganske nøyaktig ett år har vært frarøvet oss. Den nye hverdagen har krevd nye kjøreregler. For en stund.

Når omgivelser, kontekst og rammer endres, blir vi samtidig tvunget til å tenke nytt. Vi i NNL har nå fått en gylden anledning til å trene på endring, utvikling og fornyelse. Ordet fleksibel har også fått ny mening. Vi i har fått erfart at selv om plan A, B eller C ikke kan gjennomføres, så har også det gått fint. Det blir som Pippi Langstrømpe sier: «Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert».

Kreativiteten og erfaringsdelingen oss NNL-kollegaer imellom, har vært «gull verdt». Vi har tatt i bruk nye verktøy og skapt nye digitale arenaer og rammer for å jobbe med utvikling av våre kunder. Opprettholdt opplevelsen av nærhet, selv om vi fysisk har vært langt unna hverandre. Vi har rett og slett funnet andre måter å løse oppdraget på og vi har også brukt tiden til å utvikle nye lederutviklingskonsept. Konsept som vi nå nesten ikke greier å vente med å få testet og tatt i bruk! Jeg føler meg sikker på at NNL vil komme styrket ut i den andre enden.

Jeg er et utemenneske!

Gleden jeg kjenner på når jeg er ute i naturen, har for meg alltid vært helt avgjørende for å tenke klart og kjenne på tilfredshet i livet. Det som er ekstra fint nå, er at jeg treffer mange flere fornøyde mennesker som er ute i marka. For mange har hjemmekontor og liten fysisk kontakt med kollegaer på jobben, gjort at turer ut naturen har blitt enda viktigere enn tidligere. En oppdagelse og erkjennelse jeg har gjort for lenge siden er at alle de jeg møter ute i marka er blide og fornøyde. Naturen og den friske lufta gjør utvilsomt noe med oss. Gir oss ny energi, overskudd og kraft til å stå på videre i hverdagen.

I min jobb i NNL har jeg vært privilegert som har fått vært masse ute i naturen sammen med flotte folk. Og tenk det – i år er det 11 år siden vi begynte utviklingen og planleggingen av lederprogrammet Opptur. Det har vært en eventyrlig reise. Sammen med programmets deltakere har vi oppdaget, lært og endret mye gjennom disse årene. De magiske øyeblikkene – enten det er naturopplevelser eller læringsopplevelser som ledere i fellesskap har gjort seg med naturen som ramme for læring. Det å få oppleve hva fraværet av nyheter, sosiale media, epost og kalendre stappet med møter gjør med ledere. Den gode samtalen, tilbakemeldingene og alle opplevelsene er noe jeg har tenkt mye på det siste året.

Rommet og muligheten det gir for å få nye perspektiv på liv og ledelse. Jeg ser veldig frem til å få den delen av min arbeidshverdag tilbake igjen.

Så må jeg mot slutten av dette nyhetsbrevet få lekke en nyhet som jeg de siste månedene har brent inne med: Internprogrammet Naturlig Ledelse ser snart dagens lys – et program for ledergrupper som ønsker å bruke naturen som rammer for å styrke laget. Sammen skal vi sørge for at merverdien for våre nye og gamle kunder skal bli stor. Dette blir kjempespennende og erfaringene vi har gjort oss med Opptur har gjort oss sterk i troen på den positive virkningen dette programmert vil kunne ha for mange bedrifter. Merverdien det vil gi å få flyttet utviklingsarbeidet og konferanserommet ut i naturen. Uterommet er utvilsomt en god plass å være og en god plass å lære.

«Den menneskelige avhengigheten av natur går langt utover den materielle og fysiske substansen. Den består av en menneskelig søken etter estetisk, intellektuell, kognitiv og åndelig mening og tilfredshet» Kellert, 1993

I år så gledet jeg meg spesielt mye til turen over Hardangervidda med Opptur 9. Alle forberedelser var gjort, opplegget var klart og sekken med litt ekstra godsaker i var ferdig pakka… Det å måtte utsette denne samlinga, ble en stor nedtur. Så ærlig må jeg få lov til å være. Men – og det finnes alltid et men: Hardangervidda har det ikke travelt. Vidda vil stå der tålmodig å vente på oss med all sin skjønnhet og lunefulle overraskelser. Så når situasjonen igjen tillater det, så drar vi på flekken!

Jeg gleder meg vilt til det som kommer!

Relaterte sider

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.