fbpx

Tidenes lengste Hovedprogram

Tidenes lengste Hovedprogram

Etterlengtet og flott avslutning for HP 2019

Deltakerne som startet på Hovedprogrammet februar 2019 fikk tidenes lengste Hovedprogram i NNL. På grunn av pandemien fikk programmet godt over dobbel varighet. Hovedprogrammet gjennomføres i et normalår på 10 måneder. Lederne fra HP 2019 fikk sin avsluttende hovedukesamling nå i august,  2 ½ år etter programstart.

Fellesbilde første hoveduke på Kjerringøy februar 2019

Hvordan gikk det spør mange?

Utsettelser, nye datoer, nye datoer igjen og digitale løsninger i mellomperioder har vært viktig for å holde kontinuitet og kontakt. Tilbakemelding underveis og ønsker fra deltakerne var å ikke erstatte de fysiske samlingene digitalt. Selv om mange har vært frustrerte, var det en grunnleggende forståelse fra både deltakere og stab at vi måtte omstille oss i forhold til smittevern. Fysiske samlinger har blitt utsatt når det har vært restriksjoner, og digitale tilleggssamlinger har blitt løsningen.

Endelig samlet igjen

Når programmet strakte seg over så lang tid, måtte vi gjøre noe ekstra underveis, med flere telefoner, informasjon, brev, bøker, teams, samt gruppevis og individuell oppfølging. Også referansegruppene har hatt ekstra oppfølging i denne perioden. Veilederne har gjort en fantastisk jobb med å følge opp sine ledere. Det er spesielt at vi i høsten 2021 har 3 hovedprogram parallelt. Det tar kapasitet, men samtidig er det en del overføringsverdier. En del ny læring for oss. Vi har lært oss mye i denne perioden.

Det har vært en stor læringsprosess å få det digitale inn i NNL pedagogikken. For å få det til å fungere «the NNL way» må vi ha tilstrekkelig grad av involvering og aktivisering. Det som gleder oss i NNL er at folk er så tilpasningsdyktige og løsningsorientert. Alle har hatt lyst til å få det til, lyst til å lære, lyst til å ordne ting. Alle har imponert med godt humør, sier programleder Stein Markussen.

Mer en noensinne har lederne som har deltatt på Hovedprogrammet fått stått i endringsprosesser. De har stått i utfordringer man aldri har opplevd før. De er de første som har fått digitale samlinger. For NNL har det vært både spennende og utfordrende å bruke ny teknologi. Å levere på et program som ikke blir som forventet har vært utfordrende, men godt når vi lykkes.

Det at de har vært i en gruppe og fulgt et program har vært verdifullt for deltakerne, de har delt erfaringer, opplevelser, problemer og løst nye metoder. De har fått tilbakemelding på egen adferd ikke bare i solskinnsdager.

Utfordring fremover?

Det vi ser og som vi jobber mye med nå, er planlegge og forberede til den nye hverdagen etter korona. Kunder, marked, hjemmekontor, bærekraft, kultur og selvfølgelig hva blir den nye lederrollen? Hvordan utøve god ledelse fremover? Fremtidsbildet har aldri vært så uklart og uforutsigbart som nå. Skal vi støtte oss på trendforskerne? Skal vi lytte til lederne? Skal vi se på markedet? X -faktoren, altså det ukjente i utviklingen fremover er stor. Det gjør at ledelse blir enda viktigere fremover. Men hvordan utøve god ledelse da, er det store spørsmålet. Vi gleder oss til å starte opp med nytt kull 6. september, og satser på at Hovedprogrammet 2022 med oppstart 7. februar vil gå som planlagt.

Takk for en flott avslutning

Relaterte sider

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.