fbpx

Nettverk: – Jeg har blitt tryggere på at det meste er mulig

Nettverk: – Jeg har blitt tryggere på at det meste er mulig

Anita Eriksen, Liv Bente Kristoffersen og Tone Foss ble introdusert for hverandre etter å ha gått lederprogrammet Opptur. Siden har de brukt fellesskapet som oppsto til vennskap, turer og ikke minst drøfting av utfordringer og suksesser i hverdagen som ledere.

–  Nettverket mitt ble betydelig utvidet og styrket etter Opptur. Det å gå på tur sammen, bli sliten sammen og sove i telt sammen, gjør at man blir godt kjent og knytter mye sterkere bånd enn på et vanlig lederprogram. Menneskene jeg ble kjent med er veldig gode å ha når det dukker opp ting som man har behov for å diskutere, sier Liv Bente Kristoffersen som er Banksjef i DnB.

Styrket nettverk

Som læringsarena er Opptur annerledes, og erfaringene man får kan ikke sammenlignes med dem man får i et klasserom, mener Tone Foss som eier familiebedriften Foss Fabrikker. Hun setter også stor pris på verdien lederprogrammet har gitt i etterkant.

–  Etter Opptur har jeg nok blitt enda tryggere på at det meste er mulig, spesielt hvis en husker at en har to ører og én munn. Lederopplæring kombinert med mestring av natur og kultur opplevde jeg som en optimal læringsarena, da en virkelig fikk oppleve betydningen av å samarbeide og lytte til andre. Da er det mulig å flytte fjell! Sier hun.

Ut av klasserommet

– Jeg sitter spesielt igjen med erfaringen at man blir aldri bedre enn det svakeste ledd, men med god hjelp, støtte og heia-rop så kommer man i mål. Og ikke minst at man lærer minst like mye i andre omgivelser og på andre måter enn foran en PowerPoint. Begge disse to tingene har jeg så absolutt tatt med meg videre. Og, når man tror man er utslitt så greier man alltids litt til, sier Liv Bente Kristoffersen.

Avbrekk fra rutinene

For Anita Eriksen, direktør for HR og økonomi ved Nord Universitet, ble Opptur det avbrekket hun trengte.

– For meg betydde Opptur nyttige pauser fra en travel lederhverdag. Jeg fikk tid til refleksjon og egen utvikling sammen med andre ledere. De fleste samlingene var vi helt avkoblet PC og mobil, og det ga nyttig distanse til hverdagen, sier Anita Eriksen som er direktør for HR og økonomi ved Nord Universitet.

 

Les mer om Opptur

Relaterte sider

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.