fbpx

Ledere satser på kompetanseutvikling i 2021

Ledere satser på kompetanseutvikling i 2021

Hva vil året 2021 bringe?

Etter et 2020 med alle sine lunefulle gleder og sorger, hva kommer nå. Hva venter oss?

Starten ble ikke helt som forventet. Hvordan kan vi gjøre det beste ut av situasjonen? Fra NNL-undersøkelsen i vår og andre kartlegginger, vet vi at ledere ser muligheter for økt innsats omkring kompetanseutvikling og læring. Kan det nye året møtes med nysgjerrighet til faglig og personlig vekst så er det en god investering.

De to danske psykologene Louise Dinesen og Vibeke Lunding-Gregersen uttaler at «Travelhed er i dag forbundet med succes og prestige. Men at have travelt gør dig ikke mer effektiv. Tværtimod.

Faktisk burde vi vende tingene på hovedet. Når du har det allermest travelt, skal du huske dig selv på at tage pauser, trække vejret og finde ro. For når du gjør det, aktiverer du den nye hjerne. Det er den del av hjernen, som rummer dine evner til fantasi, analyse, innovation og fortolkning, som du ofte har allermest brug for i de perioder, hvor du har travlt.» (kilde: lederstof.dk)

Kloke og forstandige ord fra spesialistene. Kanskje er dette året for læring, lesing, refleksjon, øvelse og gode samtaler. Muligheten for å trene på utvikling av eget lederskap. Året for å prioritere egenutvikling og utvikling av virksomheten din. Et år til å prioritere egenutvikling og utvikling av virksomheten din?

Et interessant moment fra vår undersøkelse omkring hvordan ledere hadde håndtert corona-situasjonen var at de var selvtilfreds. Endog så tilfreds med egen håndtering at det muligens var i overkant. Vi sjekket nemlig ikke hvorvidt medarbeiderne hadde samme inntrykk. Samtidig var det en klar erkjennelse og et tydelig ønske om å videreutvikle egen kompetanse, i et større perspektiv. Mulighet til å teste ut egne antakelser og tanker, få tilbakemelding på seg selv og sine disposisjoner, ha tilgang på en ramme for faglig og personlig påfyll av fag så vel som personlig vekst og utvikling, står sentralt.

Ledere står i en posisjon hvor de skal gjøre vurderinger og ta valg for fremtiden. Da er det fint å støtte seg på teori og faglig forankring. Samtidig er mange av utfordringene ledere står overfor helt annerledes enn før. Nye situasjoner, nye rammebetingelser, endrede forutsetninger og andre krav og forventinger. Hvordan møte dette på en god måte? Hvordan ivareta eget lederskap og vår felles bedriftskultur på en god måte nå? Dette er spørsmål og arbeidsprosesser som trenger andre rammer enn travelhet.

Nedenfor finner du en oversikt over våre lederutviklingsprogrammer. Vi håper du eller en av dine nøkkelpersoner gis muligheten til å jobbe med eget lederskap. Likeledes kan interne programmer og samlinger for lederteamet, avdelingen eller hele virksomheten være klokt. Slik kan året bli et godt år for læring og utvikling.

Velkommen til NNL i 2021 – et år for innsikt, utvikling og inspirasjon.

Av: Stein Markussen

Våre lederutviklingsprogrammer i 2021:

  • Hovedprogrammet – 8. februar
  • Ledelse i Front – Bodø – 17. februar
  • Opptur – oppstart juni
  • Ledelse i Front – Tromsø – 4. oktober
  • MAP-sertifisering – 27. september

Relaterte sider

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.