fbpx

Ledelse i en pandemi

Ledelse i en pandemi

Å komme med korte gode råd for god ledelse i en pandemi er ikke bare vanskelig, det er nærmest umulig.

Formatet blir for kort, og det er alt for mange aspekter å ta hensyn til. Og nettopp det er essensen. I tider med mye usikkerhet kan kanskje svaret ligge i å forenkle og begrense. Akkurat nå trenger vi vel enkle klare spilleregler, noe fast å forholde seg til. Herunder er noen tips og råd, ikke vitenskapelig men basert på erfaring og innsikt fra lang tids jobbing med ulike organisasjoner.

 1. Følg myndighetenes råd og formaninger
  I vår moderne verden av individualisme og egenutvikling blir det å forholde seg til nye regler som begrenser oss som individer og samfunn vondt og vanskelig. På den andre siden – en ytre fare i form av virus fordrer at vi står sammen.
  Menneskeheten vs. Covid 19.
 2. Fokuser på oppdraget
  Noen virksomheter sliter, andre går så det suser. Å tydeliggjøre virksomhetens oppdrag og intensjon er viktig motivasjon. Da synliggjøres også det som må holdes fast ved, og det som må endres. 
 3. Fellesskap
  Arbeidsfellesskapet er noe av det viktigste i folks hverdag. Å ha en meningsfull jobb hvor en kan samarbeide med andre, gi og få, dele, oppleve, se og bli sett, er essensielt. Det er noe mer krevende på Teams eller fra hjemmekontor, men også det går bra. Kort sagt – ta vare på, dyrk og styrk fellesskapet. 
 4. Energi
  Usikre tider kan skape angst, utrygghet og isolasjon. Hvordan vil du bidra til at vi sammen beholder trua, entusiasmen, inspirasjonen og gleden? Fokus på det som faktisk er bra, fungerer og vi lykkes med er viktig. Feir små seiere og suksesser. 
 5. Selvinnsikt
  Skal du være noe for andre må du ta godt vare på deg selv. Søvn, fysisk aktivitet, et godt kosthold, intellektuell utfordring, samt gleden av noe vakkert (musikk, bilde, dikt, dans, estetikk, osv.) er med på å lade batteriene. Vær oppladet.

Av: Stein Markussen

Relaterte sider

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.