fbpx

Gift med jobben

Gift med jobben

Ektepar på fritiden og ledere i samme bedrift på dagtid kan fort bli et farlig samrøre. André og Ellisiv Løvold har funnet oppskriften på et lykkelig samliv.

– Det er klart vi kan være uenige, men ingen ledere er tjent med kun å omgi seg med ja-mennesker, sier André Løvold.
– Jeg føler at vi utfyller hverandre på en god måte. Her blir det snakk om komplementære egenskaper. Og ikke minst, vi har det samme målet, sier Ellisiv Løvold.

RIGGET FOR FREMTIDEN

Ekteparet styrer i dag ei konsern-skute som de mener er rigget for fremtiden. For de venter stor vekst og høy aktivitet i Bodø i årene som kommer, ikke minst med tanke på alt det spennende som skal skje i forbindelse med Ny by – Ny flyplass.

Løvold Solution-konsernet har mye til felles med Bodø. Begge har gått den lange veien fra en sped begynnelse til en moderne og offensiv aktør.
I 80 år har Løvold vært den trofaste støttespilleren til havets arbeidsfolk – helt fra 30-tallets kystfiskere til dagens høyteknologiske havbruksnæring, anlegg- og offshore- virksomhet.

– Vi har på en måte gått hånd i hånd med landsdelen og byen vår, sier André og Ellisiv.

FORVALTER EN ARV

Og her er vi inne på et sentralt element. Det er en tradisjonsrik bedrift ekteparet skal forvalte.
– Vi er veldig bevisste på at det er en arv som skal føres videre og dette forholder vi oss ydmyke til, sier André.

Han kom tilbake til familiebedriften i forbindelse med generasjonsskiftet høsten 2009. Da ble også Løvold Solution etablert.

Under Løvold Solution-paraplyen finner vi tre driftsselskaper:

  • Løvold AS er en ledende leverandør innen fiskeri, havbruk, industri og maritim sektor. Fortøyningssystemer i havet er selskapets spesialitet. I tillegg har de landets mest moderne produksjons- verksted for wire og løfteredskaper.
  • TOOLS Løvold AS med avdelinger i Bodø, Glomfjord, Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen forsyner bedrifter i hele Nordland med utstyr og forbruksmateriell. På kunde- listen finner vi industri, anlegg, offshore og offentlig sektor.
  • Havbruksloggen AS er et selskap som har utviklet et webbasert vedlikeholdsprogram for havbruksnæringen, dette er nå tatt i bruk av store aktører i hele Norge. Selskapet har også laget spesialtilpassede webportaler og løsninger for e-handel for kundene til TOOLS Løvold.

BYUTVIKLING I PRAKSIS

Ved siden av disse selskapene har Løvold også Breivika Eiendom hvor man de neste årene skal jobbe med å legge til rette for best mulig rammebetingelser for en ny bydel – fra Molorota til Pelle Molins Plass.

– Dette er et kjempespennende prosjekt hvor det ligger til rette for en utvidelse av sentrum mot vest. Vi er sammen med andre grunneiere og Bodø kommune i startfasen for å komme i gang med en reguleringsplan for dette området. Her ønsker vi å se helhetlig på området for byens beste, sier André.

– Hva er så nøkkelen til suksessen?

Akkurat der er André og Ellisiv krystallklare og fullstendig samstemte:

– Dyktige fagfolk i alle ledd.

MÅ HA DE RETTE FOLKENE

Løvold bruker mye tid og krefter på å nne de rette folkene og de gjør også sitt ytterste for å legge forhol- dene til rette på arbeidsplassen slik at medarbeiderne trives og får de rette utfordringene.

– I starten som leder hadde jeg nok en tendens til skulle ha hånda på rattet hele tiden. I lengden går jo ikke dette. Du må slippe folk til og delegere ansvaret, sier Ellisiv.

Når de jakter på nye medarbeidere, prøver de hele tiden å nne noen som kan passe inn i det aktuelle teamet:
– Det fungerer dårlig hvis folk blir for like. Samtidig trenger vi folk med spisskompetanse, stor arbeids- kapasitet og gjerne et glimt i øyet. Vi er en ekte nordnorsk bedrift hvor det er svært høyt under taket, fastslår André.

SNUR SEG FORT

De er heller ikke fremmed for å snu seg fort og komme opp med nye løsninger når anledningen byr seg. Slik som da de skulle finne en salgssjef til Løvold AS. Valget falt på Isabelle Sande, tidligere salgssjef ved Gjensidiges bedriftskontor.

Det var også da tanken dukket opp om at det ikke var lurt å gi Løvold AS egen leder. Frem til nå har André Løvold vært konserndirektør i Løvold Solution og daglig leder i Løvold AS.

– Vi så sjansen til å kombinere rollen som leder og salgssjef og er overbevist om at dette vil styrke bedriften og konsernet, sier André.

Og Isabelle?

Hun er overlykkelig over utfallet: – Jeg elsker Bodø og folk som brenner for byen. I så måte passer dette meg perfekt.

SLAGKRAFTIG TEAM

Hun er ikke alene. Da Løvold AS søkte etter en fortøyningsberegner, fikk de så mange gode søkere at de likegodt ansatte to. Dette også fordi oppdragsmengden hadde økt mer enn forventet. Nå har Tord Aronsen og Camilla Sørensen blitt en del av det slagkraftige teamet hos Løvold AS.

– Det som er ekstra fint her, er at vi har alle fagdisiplinene samlet under ett tak. Dermed kan vi hente råd og inspirasjon fra de som jobber med alt fra salg til mekanisk produksjon og programvareutvikling, sier Tord og Camilla.

For André og Ellisiv Løvold er dette et levende eksempel på at de har lykkes med én av målsettingene: Å skape en fremoverlent og attraktiv bedrift som trekker til seg unge mennesker som har lyst til å satse i fylkeshovedstaden.

VIKTIG SAMFUNNSANSVAR

En viktig og integrert drivkraft i hele Løvold-systemet er ønsket om å spille på lag med lokalsamfunnet.
– Du kan ikke drive en moderne bedrift uten å ta samfunnsansvar, men du kan heller ikke ta sam- funnsansvar hvis du ikke driver en god butikk, sier André og Ellisiv.Løvold er en aktiv støttespiller for veldedige organisasjoner, idrettslag – da særlig med fokus på barn og unge – og mange av byens otte kulturarrangementer.

JAKTER PÅ KUNNSKAP

I arbeidet med hele tiden å skape en bedre bedrift, søker Løvold også kunnskap og kompetanse utenfor huset. Her har de blant annet meget gode erfaringer med å bruke Nordnorsk Lederutvikling.

– Deres arbeid med verdibasert ledelse klaffer veldig med vår måte å drive på og vi ser helt klart verdien av å sørge for at ledere får faglig påfyll, sier André.
Både han og Ellisiv har gått Hovedprogrammet og konklusjonen har vært at dette virkelig har kommet til nytte i det daglige arbeidet med bedriften. To av de andre lederne har også gått programmet, andre har tatt Ledelse i front. I tillegg har bedriften kjørt interne opplegg i regi av NNL.

– Når alt kommer til alt, så handler ledelse om å lede en bedrift gjennom andre mennesker. Da er det avgjørende at du kjenner deg selv, forstår hvordan du blir oppfattet og hvordan et budskap skal kunne kommuniseres klart og tydelig, sier Ellisiv.

Relaterte sider

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.