fbpx

– Fremtidens ledere finner vi i egne rekker

NNL_lederutvikling

– Fremtidens ledere finner vi i egne rekker

Coop Øst har hatt stor vekst de siste årene. Endel av oppskriften er Talentprogrammet, hvor Coop Øst løfter interne lederspirer frem i samarbeid med NNL. - Vi skal dyrke og anerkjenne dyktige mennesker, de som vil og kan.

– Vi jobber hele tiden med å kunne åpne nye butikker og varehus. Vi har en solid vekst, og ønsker å utvikle fremtidens ledere selv, blant våre talenter. Vi selekterer de som virkelig er sultne, de som «vil og kan», og som har et brennende ønske om nettopp en fremtid som leder eller nøkkelmedarbeider, forteller Bjørn Guldbrandsen som er kompetanserådgiver i Coop Øst.

Coop Øst er Norges største samvirkelag med en omsetning på 7,3 milliarder kroner og over 2500 ansatte, og har 117 butikker og varehus i 6 fylker. Idéen om et talentprogram oppstod fordi Coop Øst ønsket å satse på egne ansatte og rekruttere internt til lederstillinger.

– Vi satser stort på intern kompetanse. Talentprogrammet er en viktig del av vårt omfattende lederutviklingsprogram, hvor 330 ledere er på trening gjennom året. Vi skal ha de mest fornøyde kundene og ansatte i vår bransje, og det starter med våre dyktige ansatte og ledere. Vi skal dyrke og anerkjenne dyktige mennesker, sier Guldbrandsen.

– Utvikler egne ansatte

NNL har jobbet med Coop Øst siden 2015. Helt siden starten har fokus vært på både kortsiktige og langsiktige mål og dedikert arbeid mot disse.

– Coop Øst har hatt en enorm vekst de siste årene, ikke bare økonomisk, men også med tanke på arbeidskultur og eierskap i hele virksomheten, sier utviklingsleder i NNL, Erik Nerva.

Talentprogrammet et godt eksempel på måten Coop Øst jobber på; de investerer og satser på utvikling av sine fantastiske ansatte. Gjennom Talentprogrammet får unge ansatte som har ambisjoner og ønske om å gjøre karriere i Coop Øst mulighet til å trene på det å være leder og medarbeider i en konkurransepreget bransje.

Fremtidsrettet

Deltakerne i Talentprogrammet får innsikt i seg selv gjennom nyttige verktøy, og de får utfordret seg selv gjennom samhandling med andre deltakere, så vel som programlederne fra NNL.

– Når man jobber med arbeidskultur i slike program krever det kontinuerlig parallell-tenking; fokus på egen rolle og utvikling, samtidig som man tenker helhet i form av muligheter i min butikk, i min region og i Coop Øst generelt, sier Nerva.

Årets Talentprogram har allerede hatt første samling og deltakerne er både sultne og ivrige på å lære mer om seg selv og mulighetene i Coop Øst.

– Det er en lovende gjeng for Coop Øst som skal treffes igjen om ikke lenge, sier Nerva.

Les mer om organisasjonsutvikling

Relaterte sider

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.