fbpx

– En skjult kulturskatt

Sissel Qvam, Egil Arnsby, Barbro Holand

– En skjult kulturskatt

Terje Nilsen bidro i en årrekke til mange gode opplevelser for NNL, blant annet som et fast kulturelt innslag på Hovedprogrammet. Dette resulterte i en helt spesiell CD-plate, som det nå er det mulig å sikre seg et eksemplar av.

I 1995 produserte NNL et opplag med CD-er med Terje Nilsen og Eva Trones. Denne CD-en ble aldri lagt ut for fritt salg. Plata heter «Frie fugler», som en referanse til NNL. Dette har lenge vært en godt bevart hemmelighet, men nå er tiden inne for at flere får glede av platen.

NNL gir de resterende platene til Kirkens Bymisjon Bodø med ønske om å bidra til deres viktige arbeid for at alle mennesker skal oppleve respekt, omsorg og rettferdighet.

At Terje har hatt stor betydning for NNL, er det ingen tvil om. Tidligere direktør og grunnlegger av NNL, Ulf Hallan, er en av mange som kan bekrefte nettopp det. Det startet på Landegode Fyr hvor NNL holdt familiesamlinga, samlingen hvor familien også ble invitert med.

–          Jeg hadde kjent Terje over flere år, som musiker selv. Samarbeidet mellom Terje og NNL startet da jeg inviterte ham til den aller første Familiesamlinga som ble holdt. På disse samlingene var vi gjerne opp mot 80 stykker totalt, med program-deltakere og partnere. Terje ble med ut til Landegode Fyr, og holdt en fantastisk konsert. I eventyrlige omgivelser og med Terjes musikk, midnattssol og lofotveggen i bakgrunnen, var knapt et øye tørt, minnes Ulf.

Etter hvert ble Terje et kulturelt innslag på flere program. Han fikk også med seg Bodø-artisten Eva Trones til familiesamlinga på Landegode.

–          Jeg fikk ideen om at vi skulle lagd ei plate ut av samarbeidet. Både som et minne for dem som fikk oppleve konserten, og som en form for give-away, forteller Ulf.

«Jorda»

Latå « Jorda» dediserte Terje til NNL. I den kommer hans samfunnskritiske side frem, sangen er et «spark» til en lederstil helt ulik den han mente NNL sto for.

–          «Jorda» er en sang med et skarpt budskap, rettet mot den typen lederskap som den gang ble drevet fra Aker Brygge, og «lederne i silkeslips», slik Terje klassifiserte dem. Han mente nok at den lederutviklingen vi drev med fremmet helt andre verdier, sier Ulf.

I NNL har kultur, musikk og poesi alltid vært vektlagt, og en del av opplegget. Slik Ulf forklarer det;
– Litt av ideen med NNL og det å være leder innebærer å ha et forhold til nettopp disse tingene. Det vi kaller dannelse i våre dager, sier Ulf.

Bilde: Fra Kirkens bymisjon Sissel Qvam, Egil Arnsby, fra NNL Barbro Holand

Relaterte sider

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.