fbpx

“Det var på tide å lære litt om faget ledelse”

“Det var på tide å lære litt om faget ledelse”

Morten Wirkola (40) brenner for jobben og liker å lede. Etter ti år i Alta Kraftlag var det på høy tid å lære litt om faget også.

Jeg har alltid hatt en praktisk tilnærming til ting, det er vel sånn ingeniører tenker, sier Wirkola.

Jobben i Alta Kraftlag byr på en spennende og variert arbeidsdag, men Wirkola har også kjent på at han gjerne tar mer ansvar og får ansvar for større og tyngre prosjekter.

– Jeg liker å sette sammen team, få folk til å jobbe godt sammen og ha et klart fokus på målet. Det handler om å sørge for topp kvalitet i absolutt alle ledd, sier Wirkola.

Og det var her han kjente på behovet for mer teoretisk ballast og ikke minst innspill fra ledere i andre bransjer. Der valgte han å melde seg på Ledelse i Front, programmet til NNL.

LÆRTE MYE

– Det har vært meget matnyttig og jeg setter pris på at de har en praktisk tilnærming til faget, vi kan bruke våre egne jobber som referanse når det er snakk om konkrete problemstillinger.

– Så hva har du lært?

– At det ikke nødvendigvis er effektivt å være utålmodig hele tiden. Det er viktig å bruke den tiden som er nødvendig. Dessuten har jeg fått et langt bedre innblikk i hvordan jeg fremstår som leder og hvordan jeg blir oppfattet av andre. Det har vært et par aha-opplevelser der, for å si det sånn.

Med LIF-programmet i ryggen føler Wirkola at han nå står mye bedre rustet til å takle hverdagen som operativ leder.

GIVENDE JOBB

Og hvis du skulle lure, så ja, Morten Wirkola er storebroren til Død Snø-regissør Tommy Wirkola. De har bare endt opp på hver sin hylle. Mens Tommy nå lager thrillere i Hollywood, finner Morten stor glede i å ha en jobb med et stort samfunnsansvar:

– Det er våre folk som må ut når noe skjer, sommer som vinter, natt som dag. Et strømbrudd får fort store konsekvenser både for privatpersoner og bedrifter. Sånn sett er det givende å få lov til å jobbe med en vare som har en så enorm betydning for folks hverdag, sier Wirkola.

ELSKER FINNMARK

Når Wirkola ikke jobber for Alta Kraftlag, tar han gjerne en tur ut i naturen. Med to turglade barn blir det tid til både jakt og fiske. Og da er ikke været den viktigste faktoren:

– Når du velger å bosette deg i Finnmark, godtar du hele pakken. Derfor setter vi pris på både pluss- og minusgrader, storm og vindstille. Det er denne dynamikken som gjør Finnmark til et fantastisk sted å bo og jobbe.

 

Les mer om Ledelse i Front

Relaterte sider

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.